Sanat Terapi Eğitimi Başvurusu

Sanat Terapi uygulamaları, sanatın rahatlatıcı ve iyileştirici etkisi ile birlikte uzmanlar tarafından sağaltım yapılmasına yönelik içerikler sunmaktadır. Sanat terapisi tekniği içerisinde resim sanatından heykel sanatına kadar çok farklı uygulama biçimleri bulunmaktadır.

Sanat terapisi uygulamalarını yapacak olan uzmanların da hem bu alanlarda yetkin olmaları sağlanmakta hem de terapi tekniği aracılığıyla danışanların psikolojik anlamda bir rahatlama yaşamalarına destek olmaktadır.

Sanat Terapisi Nasıl Uygulanır?

Sanat terapisi uygulamalarının yapılması, kişilerin kendi yaratıcılıklarını kullanarak günlük yaşam içerisindeki stres ve kaygı durumlarının en az seviyeye indirilebilmesine yönelik teknikleri içermektedir.

Uygulamalar içerisinde aynı zamanda bir öze dönüş de amaçlanmakta olup kişilerin bilinçaltında bastırdıkları duyguların belirli sanat teknikleri ile dışa vurulması sağlanmakta ve bu dışavurum sürecinden hareketle iyileştirici adımlar da atılmaktadır.

Sanat terapisi yetişkinlerde uygulanan bir yöntem olmakla birlikte çocuklar için de etkin sonuçlar veren bir uygulama biçimi olarak bilinmektedir. Bu uygulamaların her yaş grubunun gelişim özellikleri göz önünde bulundurularak yapılması, çocukların belirli sanat dallarında da yetkinlik kazanmalarını sağlamaktadır.

Kimler Sanat Terapisi Eğitimi Alabilir?

Sanat terapisi eğitimi almak isteyenlerin hem sanat alanı ile ilgileniyor olmaları hem de terapi sürecini yürütebilecek yetkinlikte olmaları gerekmektedir. Bu nedenle alan ilk olarak psikoloji, PDR bölüm mezunlarına açık olmakla birlikte disiplinler arası çalışmalara da uygun olarak tasarlanmaktadır.

Terapi eğitimi içerisinde ilk modülde kavram eğitimlerinin verilmesi nedeniyle farklı alanlardan gelen kursiyerlerin de kolay bir biçimde eğitim sürecine adapte olmaları ve kurs sonucunda başarı göstermeleri halinde yetkinlik kazanmaları mümkün olmaktadır.

Sanat Terapisi Alanında Nasıl Uzman Olunur?

Sanat terapisi eğitimi içerisinde farklı modüller ile eğitimler verilmektedir. Temel kavramların öğretildiği ilk aşamanın başarılı bir biçimde sonlanmaması durumunda ileri seviyeye geçiş yapılması mümkün olmamaktadır.

Sanat terapisi modüllerinin her birinin başarılı bir şekilde tamamlanması sonucunda kursumuz tarafından hazırlanan onaylı sertifika belgesi verilmektedir. Bu belge ile sanat terapi alanında yetkin sayılan kişilerin danışan görmeleri mümkün olmaktadır.

Sanat terapi alanında yalnızca ilk modül eğitimlerinin alınması uzman olmak için yeterli görülmemektedir. Tüm modüllere katılım gösterilmesi ve uygulayıcı sertifikasının alınması gerekmektedir.


Blog Katgeorileri

  • Eğitimlerimiz
  • masal terapisi

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yoga Eğitmenliği Kursu

06/03/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yoga eğitmenlik Eğitimi

04/02/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Nlp Nedir Faydaları

04/11/2021 / Eğitimlerimiz

Detaylar

HÜlya Inan . 2021-03-18 01:36:16.097

Robotik Kodlama Nasıl Yapılır?

Ramazan Korkmaz . 11/06/23

Sanat Terapisti Olmak İçin

Aysegül Keçeli . 2021-02-25 10:36:45.677

Radyestezi Sarkaç Eğitimi

Çigdem Kuruoglu . 2021-08-20 13:22:52.737

Kalite Mühendisliği Sertifikası

Yükleniyor ...

Alışveriş Sepeti

Loading...
WhatsApp SEM Akademi ×
Merhaba, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?