Sanat Terapisti Olmak İçin

Sanat Terapisti Olmak İçin

S.E.M Akademi, alanında uzman kadrosu ile profesyonellik sunan eğitim merkezidir. Tüm eğitimler tüm yurdu kapsasın diye, online sistem üzerinden veriliyor. Zamandan ve ekonomiden avantaj sağlayan SEM Akademi eğitimleriyle birer sanat terapisti olabilir, MEB veya özel kurumlarda kariyere başlayabilirsiniz.

Sanat Terapisinin Faydaları

Tüm sorunların giderilmesi ve daha mutlu bireyler için en güzel yöntem, sanattır.

Duyguların dışavurumunu en sanatsal biçimde yapmak, hayal gücü ve yaratıcılığın keşfini sağlamak, tüm korku ve endişeleri yok etmek, sanat terapisiyle mümkündür. Sanat Terapisi, kişinin özgüvenini artırmakta oldukça etkilidir. Daha pozitif olması, sosyal ve iletişimsel yetilerinin artırılmasına doğrudan katkı sağlayan, sanat terapisidir.

Sanat Terapisi Ne Katar?

Mutluluk, huzur ve mental rahatlık sağlayan sanat terapisi, sorunların giderilmesin en estetik biçimde sağlayan terapi yöntemidir. Stresi azaltan ve tamamen yok eden, fiziksel becerileri geliştiren bir yöntemdir.

Motivasyon, konsantrasyon ve odaklamayı artıran, daha pozitif olmayı ve dolayısıyla farklı bakış açılarını kazanmayı sağlayan bir terapi yöntemidir.

Sanat Terapisinde Eğitim Yöntemleri

Sanat terapisi eğitimlerinde, sanatın hemen her alanından yararlanılır. Görsel sanat ekinliklerinden düşünme yöntemlerine dek farklı kategorilerde çalışmalar yapılır. Resim, müzik, heykel, kolaj ve çizimler, drama ve oyunculuk, danışmanlık becerileri eğitimleri, içe bakış ve dışa vurum eğitimleri, maskeler ve kuklalar gibi pek çok branştan eğitim programları sunulur.

Aile sanat terapisi örnekler, bilinçdışı karakterlerle çalışmak, bilişsel davranışçı yaklaşım türleri, grup terapisi örnekleri ve analitik psikoloji çeşitleriyle eğitim programları sunulur.


Blog Katgeorileri

  • Eğitimlerimiz
  • masal terapisi

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yoga Eğitmenliği Kursu

06/03/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yoga eğitmenlik Eğitimi

04/02/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Nlp Nedir Faydaları

04/11/2021 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yurdanur Bars . 2021-03-30 19:56:39.180

Sarkaç Eğitimi Fiyatları

Olcay Acar . 2020-12-25 11:04:08.370

Sağlık Yaşam Koçluğu Eğitimi

Salim Çavdar . 2021-09-30 13:10:40.603

P4C Eğitimi

Fatos Kilinç . 2020-11-25 16:40:35.310

Pandemi Döneminde Online Eğitim

Yükleniyor ...

Alışveriş Sepeti

Loading...
WhatsApp SEM Akademi ×
Merhaba, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?