Yaşam Koçu Ne Yapar?

Yaşam koçları kişinin öz farkındalığını artırarak yaşam kalitesini yükseltmesine, yaşam tatminini artırmasına ve ideallerine ulaşmasına yardımcı olur. Yaşam koçları bu adımları atabilmek için, danışanlarına doğru soruları sorabilmeli, onları doğru şekilde yönlendirebilmeli, ihtiyaçlarını doğru şekilde tespit edebilmeli ve danışanlarının potansiyelleri ile taleplerini dengeli bir şekilde düzenleyebilmelidir.

Yaşam koçu ne yapar sorusunun en önemli yanıtlarından biri “iş birliği” olmalıdır. Yaşam koçu zalim bir antrenör değildir. Yaşam koçları, kişilerin arzuladıkları performansları sergilemeleri için onları yönlendiren, doğru kararlar verebilmelerini sağlayan destek kişisidir.

Günümüzde çok yoğun ve karmaşık bir tempo içinde farkında bile olmadan geçirdiğimiz yaşamlarımızın bir yardımcıya ihtiyacı vardır. Yaşam koçları tam da bu noktada danışanların özel hayatlarında ve profesyonel yaşamlarında ihtiyaç duydukları destekleri sağlamayı hedef edinirler.

Ancak, yaygın kanının aksine, yaşam koçları psikolog değildir. Kişinin psikolojisini düzeltmekle de yükümlü değildirler. Ancak, kişinin baş edemediği bir psikolojik sorunu varsa, bunu fark etmesini ve bir uzamandan yardım almasını sağlamak için ilk adımları atmasına yardımcı olabilirler. Yaşam koçları, danışanlarının hayatlarını kendilerinin yapamadığı bir biçimde dışarıdan incelerler ve onların yolunu bir el feneri gibi aydınlatabilirler.

Yaşam koçu, danışanının bütün ihtimalleri görmesini ve akılcı bir biçimde değerlendirmesini sağlar, ona kendi idealine ulaşabilmesi için imkân verir ve onu bu yolda yönlendirir. Siz de bunları yapabileceğinizi düşünüyorsanız, Yaşam Koçluğu Eğitimi için E-Sem Akademi’nin uzman kadrosuna güvenebilirsiniz.


Blog Katgeorileri

  • Eğitimlerimiz
  • masal terapisi

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yoga Eğitmenliği Kursu

06/03/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yoga eğitmenlik Eğitimi

04/02/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Nlp Nedir Faydaları

04/11/2021 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Esat Yolgeçer . 2019-11-04 15:11:05.430

Sanat Terapisi Nedir

Çigdem Kuruoglu . 2021-08-20 13:22:52.737

Kalite Mühendisliği Sertifikası

. 2019-11-19 17:26:35.983

Yaşam Koçluğu Bursa

Yükleniyor ...

Alışveriş Sepeti

Loading...
WhatsApp SEM Akademi ×
Merhaba, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?