Masal Terapisi Eğitimi

E-Sem Akademi ayrıcalığı ile sunduğumuz Masal Terapisi Eğitimi içerisinde masalın tanımından başlayarak bireysel ve toplumsal etkilerine uzanan bir çizgi ile yolculuğa başlanmaktadır. Daha sonra, Masal Terapisi Eğitiminden ve eğitimin içeriğinden söz ederek, masalların temel ögeleri olan semboller, metaforlar ve arketipler üzerinde katılımcı ile detaylı bir çalışma gerçekleştiriyoruz.

Bütün terapi yöntemlerinde olduğu gibi, masal terapisinde de elbette kendine özgü bazı teknikler bulunmaktadır. Eğitimimize katılan potansiyel masal terapistlerinin bu teknikler üzerinde çalışmasını ve bu tekniklere hâkim olmasını hedefliyoruz. Bunun yanı sıra, yine her terapide olduğu gibi, masal terapisinde de bir hedef kitle vardır, ve bu hedef kitle Masal Terapisi için çoğunlukla çocuklardır. 

Çocukların masal terapisinden tam olarak nasıl faydalanabileceklerini, masal terapisinin çocuğun psikolojisi ve gelişimi üzerindeki işlevlerini, masalların analiz edilmesinin adım ve yöntemlerini ve bu eğitim içerisinde katılımcımıza sağlamaktan gurur duyuyoruz. Masal terapisti olmayı amaçlayan biri, öncelikle masal terapistinin ne olduğunu bilmeli ve gerektiğinde çocuğun iç dünyasına değebilecek masallar tasarlayabilmelidir. Masalları tasarlamayı ve bunları bir problemi hedefe alarak yapabilmek de bu eğitimin hedeflediği temel kazanımlar arasındadır.

Tüm bunların yanı sıra, masal terapisinin sürecini, bu süreçte karşılaşılabilecek olası sorunları ve çözüm yollarını, ortalama bir masal terapisinin öngörülebilen süresini ve tamamlanması gereken adımları da geleceğin masal terapisti olmayı hedefleyen siz değerli katılımcılarımıza E-Sem Akademi ayrıcalığı ile sunuyoruz.


Blog Katgeorileri

  • Eğitimlerimiz
  • masal terapisi

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yoga Eğitmenliği Kursu

06/03/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yoga eğitmenlik Eğitimi

04/02/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Nlp Nedir Faydaları

04/11/2021 / Eğitimlerimiz

Detaylar

. 2019-11-07 14:29:10.957

İşaret Dili Eğitim Fiyatları

. 2019-11-07 14:05:03.627

Yaşam koçluğu faydaları

Gamze Yolgeçer . 2020-12-13 01:40:05.623

Duygusal Zeka Eğitimi

Yükleniyor ...

Alışveriş Sepeti

Loading...
WhatsApp SEM Akademi ×
Merhaba, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?