Beslenme Koçluğu Eğitimi

Beslenme Koçluğu Eğitimi

Beslenme koçluğu eğitimi Obezite hastalığının yaygınlaşması ile birlikte öne çıkan eğitimler arasında yer almaktadır. Beslenmenin kişiye özel olarak belirlenmesi ve ne şekilde takip edileceği gibi sistematik bilgiler eğitim içeriğinde sunulmaktadır.

Beslenme koçluğu diyet programlarından daha geniş çaplı bir eğitim alanı olarak bilinmektedir. Kişinin kendi yaşam stiline ve kendi vücut özelliklerine bağlı olarak beslenme programı almasını sağladığı için kişisel bazda ilerleyen bir koçluk sistemi olarak bilinmektedir.

Beslenme Koçluğu Eğitim İçeriği

Online beslenme koçluğu eğitimi ya da yüz yüze yapılan beslenme koçluğu eğitimi aynı içerikler ile hazırlanmış programlardır. Sağlık sektöründen uzmanlar tarafından beslenme süreçlerine dair temel bilgiler sunulmaktadır.

Eğitim içeriğinde aynı zamanda koçluk sisteminin nasıl çalışacağı ve bireysel takiplerin ne şekilde ilerleyeceği gibi ders içerikleri de bulunmaktadır. Bu sayede eğitim yalnızca sağlık alanında değil bununla birlikte koçluk alanında da yetkinlik kazandırabilmektedir.

Beslenme Koçluğu Sertifikası Nasıl Alınır?

Beslenme koçluğu sertifikası almak isteyenlerin öncelikli olan bu meslek alanında çalışabilecek yetkiye sahip olmaları gerekmektedir. Hemşirelik, psikoloji gibi benzer programlardan mezun olanların yanı sıra beslenme koçluğu yapabilecek lisans eğitimine sahip olan herkesin bu sertifikayı alma hakkı bulunmaktadır.

Sertifika alabilmek için programın başarılı bir biçimde tamamlamış olması gerekmektedir. Tüm derslere katılım gösterip, programı öğrendiğini beslenme koçluğu eğitim programı sonunda belgeleyenler, beslenme koçu olarak çalışabilmektedirler.


Blog Katgeorileri

  • Eğitimlerimiz
  • masal terapisi

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yoga Eğitmenliği Kursu

06/03/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yoga eğitmenlik Eğitimi

04/02/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Nlp Nedir Faydaları

04/11/2021 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Tugçe Tuncer . 2021-09-20 15:52:34.407

Sertifikalı EFT eğitimi

Bahar Çalislar . 2021-02-14 22:10:43.757

Bioenerji Eğitimi Fiyatları

. 2019-11-19 16:45:44.957

Yaşam Koçu Ne Yapar?

Yükleniyor ...

Alışveriş Sepeti

Loading...
WhatsApp SEM Akademi ×
Merhaba, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?