Duygusal Zeka Eğitimi Nedir?

Duygusal Zeka Eğitimi Nedir?

Duygusal zeka eğitimi nedir sorusu son yılların en çok ilgi duyulan konuları arasında yer alırken bu alanda verilen eğitim içeriklerine de aynı oranda talep gelmektedir. Özellikle duygusal zekanın geliştirilmesine yönelik eğitimler, kişilerin kendi kişisel gelişimleri açısından ilgi duyulan eğitimlerdir.

Duygusal zeka eğitimleri kapsamında öncelikli olarak kişinin kendi duygularının farkına varması ve beraberinde duygusal zeka denen sosyal becerilerinin desteklenmesine yönelik içerikler sunulmaktadır.

Duygusal zekasını geliştirmek isteyenler yalnızca yetişkinlerin kendileri değildir. Çocuk eğitiminde de önemli bir konu olan duygusal gelişim, anne ve babaların ilgi alanları arasında yer almaktadır.

Duygusal Zeka Eğitimi ile Ne Amaçlanır?

Duygusal zeka eğitimi kapsamında hem kişilerin kendilerinin duygusal gelişimlerini desteklemek hem de bu eğitimi alan kişilerin çevrelerinde de duygusala zeka anlamında farkındalık oluşturmaları amaçlanmaktadır.

Duygusal zeka eğitimi içeriğinde verilen pratik etkinlikler de aynı zamanda herkes tarafından uygulanabilir olduğu için kursiyerlerin de bu alanda yetkinlik sağlamaları, eğitim programının kazanımları arasında yer almaktadır.

Duygusal Zeka Eğitimi Sertifikası Nasıl Alınır?

Duygusal zeka eğitimleri alanında sertifika almak isteyenlerin öncelikli olarak derslere katılım göstermeleri gerekmektedir. Derslerin başarılı bir biçimde bitirilmesinin ardından eğitimciler tarafından istenen ödev ya da etkinliklerin de tamamlanması ile sertifika alınabilmektedir.

Duygusal zeka eğitimi nedir sorusunu soran kişilere yönelik eğitimin ilk haftalarında bu kavramdan detaylı bir biçimde bahsedilmekte ve devamında da kavram üzerine çalışmalar yapılmaktadır.  


Blog Katgeorileri

  • Eğitimlerimiz
  • masal terapisi

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yoga Eğitmenliği Kursu

06/03/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yoga eğitmenlik Eğitimi

04/02/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Nlp Nedir Faydaları

04/11/2021 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Esat Yolgeçer . 10/20/23

Diksiyon Eğitmenliği Kursu

Çigdem Kuruoglu . 2021-08-23 12:49:20.320

Beslenme Koçluğu Eğitimi

Selin SenkÜr . 2020-08-30 01:13:11.727

Bioenerji Eğitimi Başvurusu

Senanur Akcan . 2021-04-30 23:27:33.513

Doğum Koçluğu Çalışma Alanları

Yükleniyor ...

Alışveriş Sepeti

Loading...
WhatsApp SEM Akademi ×
Merhaba, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?