Müzik Terapi Eğitimi Başvurusu

Müzik Terapi Eğitimi Başvurusu, Uzmanlığı Sertifikası

Müzik terapi eğitimi, beynimizin ritmik öğrenme ve duygularımızın müzik etkisi ile düzenlenmesine yönelik bir uzmanlık alanıdır. Müzik terapi alanında uzmanlık yapan kişiler, farklı terapi süreçlerini kullanarak ya da doğrudan müzik terapi yöntemleri ile danışanlarını destekleyici bir terapi süreci yürütebilirler.

Müziğin yalnızca beyin ve duygularımız üzerinde değil aynı zamanda hormonlarımız üzerinde de iyileştirici bir etkisi olması nedeniyle müzik terapi seansları içerisinde, anksiyete ve kaygı durumlarına yönelik rahatlatıcı etkiler sunan yöntemler de öğrenilmektedir.

Müzik Terapide Hangi Yöntemler Kullanılır?

Müzik terapi sürecinde farklı müzik alanlarından araçlar kullanılabilmektedir. Özellikle Klasik Müzik melodilerinin geçmiş yıllarda da iyileştirici amaçla kullanılması nedeniyle günümüzdeki terapi seanslarında da önemli bir yeri olduğu bilinmektedir.

Bunların yanı sıra danışanların meditasyon yoluyla rahatlamalarına destek olacak meditasyon müzikleri ve bu müziklerin doğru zamanlama ile verilmesi, terapi seanslarından olumlu sonuçlar alınmasını sağlayabilmektedir.

Müzik Terapinin Avantajları Nelerdir?

Müzik terapi desteği alan kişilere yönelik şu avantajlar sunulmaktadır:

·         Anksiyete ya da depresyon tanısı alan kişilerin uzun süreli psikoloji seanslarının desteklenmesi ve süreç içerisinde daha sakin kalabilmeleri müzik terapi çeşitleri ile sağlanabilmektedir.

·         Beyin hücrelerindeki hasarlar nedeniyle farklı fizyolojik hastalığı olanların, tıbbi tedavi süreçleri de müzik tedavi yöntemleri ile desteklenmekte olan alanlar arasında yer almaktadır.

·         Beyinde işlevini kaybeden herhangi bir bölümün yeniden işlevsel hale getirilmesine yönelik nörolojik hastalıkların destek tedavileri arasında oldukça etkili bir yöntem olarak bilinmektedir.

·         Müzik terapi ile dinginlik sağlandığı için sosyal anlamda olumlu iletişimin geliştirilmesine yardımcı olmaktadır.

·         Stres nedeniyle hamile kalamayan kişilerin stres durumlarını dengelemesi nedeniyle hamile kalma sürecini de olumlu anlamda destekleyen bir yöntem olarak bilinmektedir.

Müzik Terapi Eğitimi Nasıl Alınır?

Müzik terapi eğitimi almak için herhangi bir şart bulunmamaktadır. Bu alana ilgi duyan ve yeteneği olduğu düşünen herkes için eğitim programları sunulmaktadır. Eğitimin başarı bir şekilde tamamlanması sonucunda müzik terapi uzmanı olarak çalışılabilmektedir.

Kurumumuz bünyesinde de sertifika programı olarak verilmekte olan müzik terapi eğitimi, kursiyerlerin istenen başarıyı göstermesi durumunda sertifikalandırma yaparak, müzik terapi alanında uzman yetiştirilmesini sağlamaktadır. 


Blog Katgeorileri

  • Eğitimlerimiz
  • masal terapisi

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yoga Eğitmenliği Kursu

06/03/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yoga eğitmenlik Eğitimi

04/02/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Nlp Nedir Faydaları

04/11/2021 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Esat Yolgeçer . 02/02/24

Robotik Kodlama Kursu Fiyatları

Senanur Akcan . 2021-02-28 23:51:59.823

Doğum Koçluğu Uzaktan Eğitim

Ramazan Korkmaz . 2021-10-29 22:52:15.023

Yoga Eğitmeni Sertifikası

Fatos Kilinç . 2020-12-20 15:01:41.383

Mikro Mimik Eğitimi

Yükleniyor ...

Alışveriş Sepeti

Loading...
WhatsApp SEM Akademi ×
Merhaba, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?