Sanat Terapisi ve Hareketle Yaratıcılık Eğitimi

Sanat Terapisi ve Hareketle Yaratıcılık Eğitimi

Sanat terapisi ve hareketle yaratıcılık eğitimine; psikiyatristler, psikologlar, danışmanlar ve sağlık alanında çalışan pek çok kişi katılabilir. Aile terapistleri ve hekimleri, yaşam koçları, fizyoterapistlik alanında faaliyet gösterenler, öğretmenler veya öğrenciler sanat terapisi eğitimlerinden, hareketler yaratıcılık programlarından yararlanabilirler.

Sanat Terapisi ve Hareketle Yaratıcılık Eğitimi Nedir?

Psikologlardan psikiyatristlere, danışmanlardan eğitmenlere dek sunulabilen  eğitim türünde; yaratıcılık kapasitelerinin artırılması sağlanıyor. İmgeleme gücünün artırılması, sanat alanlarında etkinlik kazanılması ve terapi yöntemlerine bu tekniklerin aktarılması için verilen bir eğitim türüdür.

İnsana en çok gelişim kazandıran mekanizması; hayal gücüdür. Bu eğitim programında hayal gücünü geliştirmek için sanat ve hareketle yaratıcılık yöntemlerinden yararlanılır.

Hayal ürünleri; yani sanat çalışmaları, metaforlar, dans, ilham niteliğinde kelime ve cümleler gibi bilinç ve bilinç altındaki sanatsal yetilere erişmek ve kabiliyetleri artırmak için yapılan eğitim etkinlikleridir.

Sanat Terapisi Eğitimleri Ne Kazandırır?

Ufkumuzu geliştiren sanat eğitimleri, hayal gücünün sınırsızlığını gerçek yaşam formuna dönüştürmeyi sağlar. Maksimal düzlemden, minimal düzleme algoritmik açılım yapabilmeyi yani hayal gücü kapsamlarından, gerçek dünya alanlarına izdüşüm yapmayı sağlar.

Sosyal ilişkileri geliştirmeyi ve her düzeyde ideal iletişim kurmayı sağlar. Hem bedensel hem zihinsel farkındalık ve rahatlık kazandırır. Stresi yok eden, öz değer geliştirme becerisi kazandıran, ifade yeteneğinin geliştirilmesini ve grup dinamiğinin alıştırmalarını, geliştirmelerini en rahat biçimde elde etmeyi sağlar.


Blog Katgeorileri

  • Eğitimlerimiz
  • masal terapisi

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yoga Eğitmenliği Kursu

06/03/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yoga eğitmenlik Eğitimi

04/02/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Nlp Nedir Faydaları

04/11/2021 / Eğitimlerimiz

Detaylar

. 2019-11-19 17:32:26.017

Online Yaşam Koçluğu

. 2019-11-19 16:44:15.100

Online NLP Eğitimi

Esat Yolgeçer . 10/24/23

Online Eğitim

. 2019-11-04 17:45:08.877

Yaşam Koçluğu Kursu

Yükleniyor ...

Alışveriş Sepeti

Loading...
WhatsApp SEM Akademi ×
Merhaba, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?