Yaşam Koçluğu Nedir?

Yaşamımız ne kadar bizimle birlikte şekillense de kendi farkındalığımız doğrultusunda bir nitelik kazanmaya başlamaktadır. Her insanın yaşamını belirli bir amaç ya da amaçlar doğrultusunda şekillendirebilmek, önceliklerini keşfedebilmek, öz farkındalığınızı artırabilmek için zaman zaman bir uzman yardımına ihtiyacı vardır.

A’dan Z’ye, yaşamın her alanında kişinin desteğe ihtiyacı olduğu zaman ulaşabileceği, bedensel ve ruhsal sorunlarını rahatça paylaşabileceği, bu sorunlara salt doğrudan çözüm olmayı değil, sorunların çözümleri için doğru adreslerin keşfedilmesini de sağlayan, bunu meslek edinmiş kişilere yaşam koçu denir.

Yaşam koçu oldukça sabır, dikkat ve özen isteyen bir meslektir. Bir kişinin kendiliğini keşfetmesine yardımcı olabilmek, onunla ilgili bilgilere özenle sahip çıkmak ve destekçi bir şekilde onun yaşamını düzene sokmasına yardımcı olabilmek hem zaman hem de emek isteyen bir süreçtir.

Yaşam koçu olmak kişinin içinde bulunduğu durumdan olmak istediği duruma gelmesini sağlamaya yardımcı olmak demektir. Yaşam koçları, danışanlarının içinde bulunduğu durumu tespit eder, danışanlarının potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olur ve onların ideallerine giden yolda ellerinden tutar.

Bunu meslek edinmiş olan kişiler, profesyonel birer yaşam yardımcısıdırlar. Mutsuz ve tatmin olmadan geçirilmiş bir yaşam sebebiyle, üretkenlikleri ve hayata katılımları düşen kişilerin yeniden ayağa kalkmasını, destek almasını ve sınırlı ve bilinemez olan yaşam süresini en kaliteli biçimde geçirmelerine yardımcı olmasını sağlarlar. E-Sem Akademi ayrıcalığı ile siz de Yaşam Koçu olmak için eğitim programımıza kaydolabilirsiniz.



Blog Katgeorileri

  • Eğitimlerimiz
  • masal terapisi

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yoga Eğitmenliği Kursu

06/03/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yoga eğitmenlik Eğitimi

04/02/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Nlp Nedir Faydaları

04/11/2021 / Eğitimlerimiz

Detaylar

. 2019-11-19 16:36:19.747

İşaret Dili Sertifikası

Çigdem Kuruoglu . 2021-09-10 19:25:32.750

Nefes Koçluğu Maaşları

. 2019-11-19 17:24:32.097

Yaşam Koçu Fiyatları

Yükleniyor ...

Alışveriş Sepeti

Loading...
WhatsApp SEM Akademi ×
Merhaba, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?