Sanat Terapisi Çeşitleri

Sanat Terapisi Çeşitleri

Sanat terapisi çeşitleri; resim, müzik, edebiyat, dans, tiyatro gibi farklı sanat dalları ile yapılmaktadır. Bastırılmış duygularınızın açığa çıkartılması ve bu duyguların oluşturduğu olumsuzlukların çözülmesi için sanat terapisi uygulanmaktadır. Sanat terapisi eğitimlerimiz ile hem bastırılmış duygularınızı açığa çıkartarak çözüme ulaştırır hem sertifika kazanır hem de diğer insanların da bunu nasıl yapacağını onlara anlatarak kazanç sağlayabilirsiniz.

Sanat Terapisinin Farklı Türleri

Sanat terapisi uygulamaları; stres düzeyinizin azalması, benlik saygınızın artması, farkındalığınızın gelişmesi için yapılan uygulamalardır. Karanlıkta çizim yaparak hislerinizi, sulu boya ile beden durumunuzu, zentangle ile yaratıcılığınızı ortaya çıkartabilirsiniz. Drama terapisi ile mevcut sorunlarınızı ele alarak bu sorunlara alternatif çözümler üretebilirsiniz. Sanatın her türü ile duygularınızı ortaya çıkartabilmeniz mümkün olduğu için sanat terapisi eğitimlerimizde de bunu nasıl yapabileceğinizi anlatmaktayız.

Sanat Terapisi Eğitimi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Sanat terapisi amacı bakımından değerlendirildiğinde; kendinizi daha iyi tanımanızı, duygularınızı ifade etmenizi, ilişkileri başlatma ve sürdürme becerilerinizi geliştirmenizi sağlayan bir terapi eğitimidir. Sanat terapisi eğitimi alarak hem kendinizi ifade etmeyi öğrenebilir hem de ilerleyen zamanlarda eğitim vereceğiniz kişilere kendilerini ifade etmelerini nasıl yapılabileceklerini öğretebilirsiniz. Meslek grubunuz ya da ilgi alanlarınız fark etmeksizin sanat terapisi eğitimi alabilirsiniz. Sanat terapisi çeşitleri arasında herhangi birine yoğunlaşarak eğitim alabilmek için herhangi bir yeteneğe sahip olmanız gerekmemektedir. Sanat terapisinde ortaya çıkan eserin estetik değerine değil, duygularınızı ne derece ifade ettiğine yoğunlaşılmalıdır.


Blog Katgeorileri

  • Eğitimlerimiz
  • masal terapisi

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yoga Eğitmenliği Kursu

06/03/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yoga eğitmenlik Eğitimi

04/02/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Nlp Nedir Faydaları

04/11/2021 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Deniz Karatas . 2021-05-16 17:55:46.077

Emzirme Koçluğu Kursu

Senem Okumus . 2021-09-16 00:54:00.093

Online Duygusal Zeka Eğitimi

Ramazan Korkmaz . 10/30/23

Sanat Terapisi Sertifikası

Merve Tetik Yilmaz . 2021-09-27 00:34:28.620

Spiritüel Danışmanlık Eğitimi

Yükleniyor ...

Alışveriş Sepeti

Loading...
WhatsApp SEM Akademi ×
Merhaba, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?