Açıl susam açıl…
İnsanlaşma serüvenimizin en eski sosyal çalışma alanı olan masallar ve mitolojik hikayelerle başlayacağımız eğitimimiz, tüm insanlık hikayesinin izlerini bulabileceğiniz bir veri madeni olarak sizleri bekliyor.
Gerek masal terapisi gerekse hikâye anlatıcılığını birlikte ele alma nedenimiz ise; bir masal terapisi uygulayıcısının anlatabilir olması ve bir hikâye anlatıcısının da insan psikolojisi hakkında bilgi sahibi olması içindir.
Bu eğitimin gerek size, gerekse çevrenize yararı olacağı gibi hayatınızın hikayesini yazmanıza da katkıda bulunacağını söylememiz gerekir…
Gelin birlikte yeni bir hikayeyi daha keşfedelim…
Açıl susam açıl…
Masal terapi eğitimi, yalnızca çocuklara yönelik değil aynı zamanda yetişkinlerin de duygu durumların düzenlenmesine yönelik kullanılan bir terapi yöntemi olarak bilinmektedir. Uygulama süreçlerinde teknik bilgiler kullanıldığı için sağlıklı sonuçlar alınmasını sağlayan bir yöntem olarak ülkemizde de uygulanmaya başlanmıştır.
Masal terapisi, öncelikle masalların rahatlatıcı etkisinden hareketle, anksiyete ya da depresyon gibi duygu durum bozukluklarının tedavi edilme sürecinde destekleyici olarak kullanılmakla birlikte aynı zamanda doğrudan bir terapi tekniği olarak da uygulanabilmektedir.
Masal Terapisi ve Hikâye anlatıcılığı, binlerce yıllık bir tecrübenin yoğurduğu en eski eğitsel modelleme sistemlerinden biridir.
Masal Terapisi nedir? sorusunu cevaplayalım. Masal aracılığı ile çocuk ve yetişkinlerin; kendilerini, duygularını ve ihtiyaçlarını ifade etmelerine yoğunlaşan metoda “Masal Terapisi”denir.
Masal Terapi eğitimi; bireyler ve çocuklar için terapötik bir yöntemdir. Ve bu yöntem, bilişsel ve deneysel yöntemlerle zenginleştirilmiştir.
Masal terapisi, bireylerin bilişsel ve sosyal becerilerini, duygu ve düşüncelerini ortaya koymalarını amaçlar.
Masal terapi eğitiminin amacı, sosyal yaşam içerisinde belirli nedenlerle iletişim problemleri yaşayan, problem çözme konusunda desteğe ihtiyaç duyan kişilerin sosyal hayata aktif ve sağlıklı katılımlarını sağlamaktır.
Masal terapisi uygulamaları içerisinde, özellikle terapötik masallar üzerinden çalışmalar yapılarak olay örgüsündeki problem çözme becerilerinin gerçek hayat içerisine de entegre edilmesi sağlanmaktadır.
Masal terapisi aynı zamanda travma sonrası stres bozukluğu tanılarında da kullanılabilmektedir. Travma sonrasında bastırma duygusunun düzenlenmesi ve daha sağlıklı bir biçimde işlenmesi için masallardan destek alınmaktadır.
Masal terapisi eğitim içeriklerinde kuramsal ve pratik eğitimler bulunmaktadır. Bu eğitimlerin başlangıcında masalın tarihsel kökeni ve hangi alanlarda kullanıldığı incelenerek, günümüzdeki kullanımları incelenmektedir.
Eğitim süreçlerinin ikinci aşaması ise pratik seans uygulamalarının yapıldığı aşama olarak bilinmektedir. Masalların incelenmesi, hangi tedavi alanlarında hangi masalların kullanılacağı uygulamalı olarak gösterilmektedir.
Masal terapisi eğitimi içerisinde aynı zamanda masallardaki toplumsal roller, alt mesajlar da işlenerek danışanın bilinçaltı düzeyinde oluşan travmaların sağlıklı bir biçimde çıkarılmasını sağlanmaktadır.
Masal terapisi eğitimini almak isteyen kursiyerlerimizin; psikoloji, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, psikiyatri gibi ruh bilimlerini inceleyen lisans programlarından mezun olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra okul öncesi öğretmenleri ya da sınıf öğretmenleri gibi eğitimcilerin de bu alanda uzman olmaları mümkün olmaktadır.
Masal terapisi eğitim programımızdan eğitim sertifikası alabilmek için tüm eğitim aşamalarının başarılı bir şekilde tamamlanması ve ileri düzey masal terapistliği eğitimine katılmaya hak kazanılması gerekmektedir. Sertifika alınmasının sonrasında Masal terapi uzmanı olarak yetkinlik kazanan kursiyerlerimizin kendi ofislerinde danışan görme olanakları bulunmaktadır.
Konuşma bozukluklarına, depresyona, anksiyeteye, öğrenme güçlüğüne, dikkat eksikliğine,hiperaktiviteye, ailede yaşanan çatışmaya, boşanma ya da ayrılık durumlarına,
Çocuklar, doğrudan söyleyemedikleri ya da anlamlandıramadıkları bir olguyu, benzeterek, eşleştirerek ya da değiştirerek öykü ve masalların içinde kullanabilirler. Bunlar bir çeşit “yansıtma” davranışı olarak değerlendirilir ve yorumlanması oldukça zahmetli bir süreçtir. Bunu yalnızca iyi eğitim almış bir masal terapisti yapabilir. Yani, bir masal terapisti,
Masal Terapisi online eğitimi 100 saatlik bir programdır. Program sonunda başarılı olan kişilere Uluslararası Akreditasyona sahip Educert onaylı Masal Terapi sertifikası verilecektir.
Bu süre zarfında videolar ile zenginleştirilmiş bir çevrim içi eğitimin yanı sıra okuma dokümanlarınız da ek olarak paylaşılacaktır. Eğitim içerisinde canlı yayınların da olacağı gibi yüz yüze workshop eğitimler ile de eğitmenimiz tüm sorularınızı yanıtlayacaktır.
Üstelik, Altınbaş Üniversitesi ve Uluslararası Akreditasyona sahip Educert onaylı sertifika ile tüm Türkiye ve uluslararası mecrada tanınma şansına sahip olacaksınız.
Mehmet Fatih Hanoğlu
1981 yılında Hatay’ın Antakya ilçesinde doğdu. Doğduğu günden yüksek öğrenimine kadar da Antakya’da yaşadı.Çocukluğundaki en büyük şanslarından biri gezmeyi seven ebeveynleriydi. Henüz çok küçükken on binlerce kilometre seyahat etmişti. Tüm ülkeyi lise yıllarında tamamen gezme fırsatı elde etmişti. Yüksek öğrenime başladığında bu alışkanlığına da devam etti. Yurt dışına doğru açıldı. Bu seyahatleri arasında sürekli okumaya, öğrenmeye devam edebilmek için farklı üniversitelerde onlarca eğitime katıldı. Hayatı bu nedenle bir öğrenme yolculuğu olarak gördüğünü söylemektedir.
Dilbilim, bilim ve felsefeye açılan kapısı oldu. Her ne kadar farklı bölümler okumuş olsa da bilimsel bakış açısını dilbilimine borçlu olduğunu söylemektedir. İlk yıllarda Türk dil bilimi ile ilgilendi. Daha sonraları ise İngiliz ve Amerikan dil bilimine merak sardı. Bu merakına 2007 yıllarında uygulamalı dilbilim alanları; Psikodilbilim, Nöro dilbilim, Adli dilbilim dalları eklendi. Bu alanlarda da eğitimler alarak kendini uzmanlaştırmaya ve daha ileriye taşımaya çalıştı. İnsanı ve insana özgü her şeyi merak ediyordu. Antropoloji üzerine eğildi. 2008 yıllarında Hipnoz ile tanıştı. İlk önceleri sadece hipnozun dili ile ilgilenirken daha sonra kendini bu konuda eğitimden eğitime giderken buldu. 2009 yılında bu merakla masalların altındaki gizli anlamları incelemeye, eğitimler almaya ve bu konuda yayınlar vermeye başladı. Eğitimde hikâye anlatıcılığı ile tanıştı. Bu arada binlerce seminere, panele, konferansa konuşmacı olarak katıldı. 2018 yıllarına kadar emniyetten cezaevlerine, üniversitelerden sivil toplum örgütlerine, özel okullardan dershanelere çok farklı konularda eğitimler düzenledi.
2012-2016 yılları arasında beş yüzün üzerinde makaleyi çeşitli gazetelerde köşe yazarı olarak yayımladı. Bu yayınlara ek olarak bir öykü, bir roman bir de bilimsel derleme kitabı yayımladı. Basın cemiyetine katıldı. Uluslararası akademik bir dergi olan Ressjournal da bu süreçte ortaya çıktı.
Üretmeye ve öğrenmeye devam eden bir profesyonel öğrenci olarak kendini tanımlamaktadır.
Hikâye ve Masal Anlatıcılığından yola çıkarak Masal Terapisi süreçlerine kadar geniş bir yelpazedeki eğitimimizin amacı verimliliktir. Bu nedenle aşağıdaki konular ele alınacaktır.
Aşağıdaki formu doldurarak hızlı başvuru yapabilirsiniz. Eğitiminiz ile ilgili en kısa zamanda akademi yetkililerimiz tarafından geri dönüş yapılacaktır.