NLP Eğitimi Başvurusu

NLP eğitimi, kişilere özgüvenbecerilerinin kazandırılması ve beraberinde iletişim becerileriningüçlendirilmesi gibi sosyal hayat içerisindeki etkinliklerinin arttırılmasınayönelik beceriler kazandıran bir uygulama olarak bilinmektedir.

NLP eğitimisürecindeki tüm kurları tamamlayanlar ise bu alanda uzman olduktan sonra kendibecerilerini başkalarına da öğretmek adına seminer ya da konferansdüzenleyebilmektedirler. Aynı zamanda NLPteknikleri ile danışanlarına bu alanda bireysel destek desağlayabilmektedirler.

NLP Nasıl Uygulanır?

NLPprogramının uygulanması, sistematik olarak bakıldığında beynin kontrol altınaalınması olarak da ifade edilmektedir. Bu nedenle eğitim içeriğinde önceliklebeynin aktif kullanımı öğrenilmektedir.

Beynin aktifkullanım süreçlerinde etkiler ve tepkiler, fobi durumları ve bunlarla başaçıkma gibi durumlara nörolojik bir bakış açısıyla destek verilerek bu alandakişisel gelişim anlamında profesyonel bir destek vermek amaçlanmaktadır.

NLP Eğitiminde Hangi Dersler Vardır?

NLP eğitimi içerisinde yer alan dersler başlangıçolarak NLP uygulamalarının tarihçesi ve uygulamaların kökenleri ile ilgilikuramsal bilgileri içermektedir. Devamında ise ilk olarak beynimizin dışuyaranları nasıl algıladığı üzerine incelemeler yapılmaktadır.

Eğitimprogramının ikinci periyodunda ise iletişim biçimlerinin doğru bir şekildenasıl kullanıldığı ve kişilerdeki yanlış iletişim biçimleri üzerindedurulmaktadır. Bu bölümde kuramsal ve pratik bilgi aynı anda verilmektedir.

Eğitimin birsonraki aşaması ise beden dilinin keşfedilmesi, kursiyerlerin kendi bedendillerini ve çevredeki beden dillerini fark etmeleri üzerine örnek olaylardanbeslenen eğitim içerikleri sunulmaktadır. Sonrasında ise motivasyonu sağlayanunsurlardan bahsedilerek eğitimin tüm modülleri tamamlanmaktadır.

Eğitimiçerisinde alınan bu bilgilerin öncelikle kursiyerlerin kendilerineuygulamaları beklenmekte ve kendilerinde başarılı oldukları yöntemleri aynışekilde danışanlarına da uygulamaları beklenmektedir.

NLP Eğitimini Kimler Alabilir?

NLPeğitimini almak isteyen kişilerin öncelikli olarak sosyal bilimler alanlarındanlisans düzeyinde eğitim almaları alanda uzman olmaları için önerilen kriterlerarasında yer almaktadır.

Bu önerininyanı sıra geniş içerikli bir eğitim olması nedeniyle bu alanda yetkinolabileceğini düşünen farklı disiplinlerden gelen katılımcıların da uygulamayetkisi sunan belgeyi alma hakları bulunmaktadır.

NLP sertifikası vermekte olan kurumumuzbünyesinde sunulan eğitimlerin başarılı bir şekilde tamamlanması ve her kurunalınması sonrasında kursiyerlerimizin saha çalışmalarında yer alma yetkileribulunmaktadır.


Blog Katgeorileri

  • Eğitimlerimiz
  • masal terapisi

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yoga Eğitmenliği Kursu

06/03/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yoga eğitmenlik Eğitimi

04/02/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Nlp Nedir Faydaları

04/11/2021 / Eğitimlerimiz

Detaylar

. 2019-11-07 14:24:46.147

Diksiyon Eğitmenliği Nedir?

Deniz Karatas . 2021-09-07 01:06:09.387

Sağlıklı Beslenme Koçluğu Sertifika Programı

Can Aktoptan . 2021-09-03 18:57:09.703

Sağlıklı Beslenme Koçluğu Kursu

Yükleniyor ...

Alışveriş Sepeti

Loading...
WhatsApp SEM Akademi ×
Merhaba, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?