Nefes Koçluğu Eğitimi Başvurusu

Nefes koçluğu eğitimi, nefesin doğru bir biçimdedüzenlenmesini sağlayarak sağlıklı bir yaşam biçiminin kazandırılmasınıhedefleyen bir uzmanlık alanı olarak bilinmektedir. Nefes koçluğu alanı,çocuklarda yetişkinlere kadar her yaş grubunda hizmet vermekte olan bir alandır.

Psikolojikve fizyolojik pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmakta olan doğru nefesteknikleri, nefes koçu olarak hizmet vermekte olan uzmanlar tarafındanverilmekte olup kısa sürede etkin sonuçlar sağlamaktadır.

Nefes koçluğu eğitimi aşamalar şeklinde verilmektedir.Temel aşamanın başarılı bir şekilde geçilmesinin ardından ileri aşamaeğitimlerin de alınması gerekmektedir. Tüm eğitim süreçleri tamamlandığında isenefes koçu olarak hizmet veren bir uzman olunabilmektedir.

Nefes Koçluğu Hangi AlanlardaKullanılır?

Nefeskoçluğunun kullanıldığı alanlar, günümüze hamilelik öncesi ve sonrası süreçleribaşta olmak üzere anksiyete tedavileri, öfke yönetimi, stres ve kaygıdurumlarının denetimi gibi terapi süreçlerinde de kullanılmaktadır.

Hamileliksürecinde anne adayının kolay ve sağlıklı bir doğum yapması için verilen nefeseğitimleri bunun yanı sıra psikolojik anlamda destek alan kişilerin de duygudüzenlemelerine yardımcı olabilmektedir.

Nefes Koçluğu Eğitiminde HangiDersler Alınır?

Nefeskoçluğu eğitiminde alınan dersler, öncelikli olarak temel nefes eğitimleriolarak bilinmektedir. Fakat eğitimin ilk aşamasında doğru nefes kullanımınınneden önemli olduğu, kuramsal geçmişi gibi alanlarda da bilgilendirmeleryapılmaktadır.

İlk aşamanıntamamlanmasının ardından bir sonraki aşamada danışanlar ile nasıl nefes koçluğuyapılacağı bilgisi de ayrıntılı olarak verilmektedir. Bu eğitimler içerisindeözel olarak hamileler ile çalışmak, çocuklar ile çalışmak, anksiyete hastalarıile çalışmak gibi farklı başlıklar bulunmaktadır.

Nefes Koçu Olmak İçin NeYapılmalıdır?

Nefes koçuolabilmek için öncelikli olarak nefeskoçluğu sertifikası alınması gerekmektedir. Kurumumuz tarafından verilmekteolan bu sertifika için nefes koçluğu eğitim modüllerinin her birisinin başarılıbir şekilde tamamlanması tek kriter olarak belirlenmektedir.

Nefes koçuolduktan sonra kişisel tercihlere bağlı olarak tek bir alanda çalışmak mümkünolmaktadır. Yalnızca hamilelere ya da yalnızca çocuklara yönelik nefes koçluğuyapılabildiği gibi aynı zamanda birbirinden farklı danışan gruplarıyla daçalışmak mümkün olmaktadır. Her durumda da verilen nefes koçluğu tekniklerinin profesyonel bir biçimde kullanılmasıgerekmektedir.


Blog Katgeorileri

  • Eğitimlerimiz
  • masal terapisi

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yoga Eğitmenliği Kursu

06/03/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yoga eğitmenlik Eğitimi

04/02/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Nlp Nedir Faydaları

04/11/2021 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Beste Karakas . 2021-09-14 21:27:31.143

Duygusal Zeka Eğitiminde Drama Etkinlikleri

. 2019-11-19 16:54:07.397

NLP Sertifikası Online Eğitimi

. 2021-10-11 00:41:44.780

Miksoloji Eğitimi

Yükleniyor ...

Alışveriş Sepeti

Loading...
WhatsApp SEM Akademi ×
Merhaba, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?