Sağlık Yaşam Koçluğu Eğitimi

Sağlık Yaşam Koçluğu Eğitimi

Sağlık yaşam koçluğu eğitimi kapsamında kişilerin hem kendi yaşamlarını sağlıklı bir biçimde düzenlemeleri hem de bir başkasının sağlıklı yaşamına koçluk yapabilmesi adına yeterlilik kazandırılmaktadır.

Sağlık yaşam koçluğu eğitimi bir diyet ya da beslenme programından daha kapsayıcı bir içerik olarak bilinmektedir. Özellikle kişilerin düzenli ve sürekli olan bu yaşam stilini sürdürmeleri sağlanmaktadır.

Sağlık yaşam koçu olmak isteyenlerin gerekli kriterler bağlamında kursa katılım göstermesi ve devamında kursu başarı ile bitirmesi gerekmektedir. Eğitim sonunda alınan sertifika ile kursiyerler sağlık yaşam koçu olarak çalışabilmektedirler.

Sağlık yaşam Koçu Eğitim İçeriği

Sağlık alanındaki destekleyici eğitimlerden birisi olan sağlıklı yaşam koçluğu eğitimi içerikleri belirlenirken öncelikli olarak kişilerin kendi yaşamlarına uygulayabilecekleri yöntemler ile belirlenmektedir.

Bu alanda koç olma isteyenlerin kendi yaşamlarını düzenleyememeleri durumunda bir başkasının hayatı üzerinde etkili olamayacağı düşüncesinden hareketle kişilerin kendilerinin de sağlıklı yaşama dair ihtiyaç duydukları bilgileri edinmeleri sağlanmaktadır.

Sağlıklı yaşam koçluğu eğitim içeriğinde aynı zamanda koçluk yapabilmek için kişilerin ne şekilde bir iletişim modelini tercih etmeleri gerektiği veya koçluk sürecinde hangi konulara dikkat edileceği gibi konular da ele alınmaktadır.

Sağlık Yaşam Koçluğu Sertifikası

Sağlık yaşam ve beslenme koçluğu sertifikası almak isteyenlerin kursa katılım sağlaması için bu alana yakın lisans programlarından mezun olmaları gerekmektedir. Sağlık alanı ile ilişkili olan pek çok lisans programı mezununun sağlık yaşam koçluğu eğitimi programına katılması mümkündür. 


Blog Katgeorileri

  • Eğitimlerimiz
  • masal terapisi

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yoga Eğitmenliği Kursu

06/03/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yoga eğitmenlik Eğitimi

04/02/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Nlp Nedir Faydaları

04/11/2021 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Duygu Tug Cihan . 2021-10-27 14:09:27.363

Spiritüel Danışmanlık

. 2019-11-19 16:54:07.397

NLP Sertifikası Online Eğitimi

Selin SenkÜr . 2021-10-20 09:15:42.773

Yüz Yogası Sertifikası Nasıl Alınır?

Yükleniyor ...

Alışveriş Sepeti

Loading...
WhatsApp SEM Akademi ×
Merhaba, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?