Yaşam Koçluğu Eğitimi Başvurusu

Yaşam koçluğu, sağlıklı iletişim biçimleri ile yaşamkalitelerini en üst düzeye taşımak isteyenlere yönelik verilen bir danışmanlıkhizmetidir. Yaşam koçu olarak uzmanlaşmış kişiler, danışanlarının hayatlarındabelirli düzenlemeler yaparak sağlıklı bireylerin sosyal hayata katılımlarınadestek olmaktadırlar.

Yaşam koçuolarak çalışan kişilerin aile ilişkilerinden ebeveyn tutumlarına kadar pek çokalanda danışanlarını desteklemeleri söz konusu olmaktadır. Bu nedenle yaşam koçluğu eğitimi bünyesinde çokçeşitli ders içerikleri bulunmaktadır.

Kimler Yaşam Koçluğu DesteğineBaşvurur?

Yaşamkoçluğu desteğine başvuran kişiler genellikle sağlıklı kişiler olmaklabirlikte, sosyal hayat içerisindeki belirli problemlerin aşılmasında zorlukyaşayan kişiler olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra karar alma ve problemçözme mekanizmalarını doğru yürütemeyen kişilerin de bu desteğe başvurduklarıbilinmektedir.

Bunlarınyanı sıra meslek seçimi ya da yeni evlilik başlangıcı gibi hayatın içerisindeönemli kararlar almakta olan kişiler de bu kararları sağlıklı bir biçimdealabilmek için yaşam koçluğuna başvuruda bulabilmektedirler.

Yaşamkoçluğu almak için herhangi bir yaş kriteri bulunmamaktadır. Erişkinlerin yanısıra genç yetişkin olarak da adlandırılan 15 yaş üzerindeki bireylerin de yaşamkoçu desteği almaları mümkün olmaktadır.

Yaşam Koçluğu Eğitimlerinde NelerBulunur?

Yaşam koçuolmak isteyenlerin aldıkları eğitim içeriklerinde öncelikli olarak temel eğitimbilimleri dersleri verilmektedir. Kuramsal temeller doğru bir şekilde verildiktensonra uygulama yöntemlerine ilişkin pratik eğitimler de diğer modülleriniçerisinde ayrıntılı olarak işlenmektedir.

Yaşam koçluğu kursu olarak verilmekte olan bu paketprogramlarımızda temel eğitimlerin tamamlanmasından önce ileri düzeyeğitimlerin alınması mümkün olmamaktadır. Bu nedenle her modül bitiminde başarıdurumu ölçülmekte ve ileri düzey eğitime kabul de bu kriterler üzerindensağlanmaktadır.

Yaşam Koçluğu Eğitimine KimlerKatılabilir?

Yaşam koçuolmak isteyenlerin öncelikle bir lisans düzeyinden mezun olmalarıbeklenmektedir. Fakat bu alanın danışmanlık alanı olması gerekmemekle birlikte temelbecerilerin kullanılabileceği bilgi birikimi zorunlu tutulmaktadır.

Yaşamkoçluğu eğitimi almak isteyen kişilerin kurumumuz bünyesinde açılan yaşamkoçluğu sertifika programını başarılı bir şekilde bitirmeleri ve akabindesertifika almaya hak kazanmalarından sonra kendi ofislerinden yaşam koçluğu hizmetlerini vermeyetkileri bulunmaktadır.


Blog Katgeorileri

  • Eğitimlerimiz
  • masal terapisi

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yoga Eğitmenliği Kursu

06/03/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yoga eğitmenlik Eğitimi

04/02/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Nlp Nedir Faydaları

04/11/2021 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Kübra Sen . 2021-09-11 23:37:55.863

Doğum Koçluğu Eğitimi Fiyatları

Zeynep Akgül . 2021-06-28 15:04:55.813

Makyaj Eğitimi Kursları

Merve Tetik Yilmaz . 2020-12-10 19:22:57.177

Duygusal Zeka Eğitimi Nedir?

Yurdanur Bars . 2021-09-13 20:18:49.847

Sanat Terapisi Kullanım Alanları

Yükleniyor ...

Alışveriş Sepeti

Loading...
WhatsApp SEM Akademi ×
Merhaba, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?