Masal Terapi Eğitimi Başvurusu

Masal Terapi EğitimiBaşvurusu, Uzmanlığı Sertifikası

Masal Terapi eğitimi, yalnızca çocuklara yönelikdeğil aynı zamanda yetişkinlerin de duygu durumların düzenlenmesine yönelikkullanılan bir terapi yöntemi olarak bilinmektedir. Uygulama süreçlerindeteknik bilgiler kullanıldığı için sağlıklı sonuçlar alınmasını sağlayan biryöntem olarak ülkemizde de uygulanmaya başlanmıştır.

Masalterapisi, öncelikle masalların rahatlatıcı etkisinden hareketle, anksiyete yada depresyon gibi duygu durum bozukluklarının tedavi edilme sürecindedestekleyici olarak kullanılmakla birlikte aynı zamanda doğrudan bir terapitekniği olarak da uygulanabilmektedir.

Masal Terapi Eğitiminin Amacı Nedir?

Masal terapieğitiminin amacı, sosyal yaşam içerisinde belirli nedenlerle iletişimproblemleri yaşayan, problem çözme konusunda desteğe ihtiyaç duyan kişilerinsosyal hayata aktif ve sağlıklı katılımlarını sağlamaktır.

Masal terapisi uygulamaları içerisinde, özellikleterapötik masallar üzerinden çalışmalar yapılarak olay örgüsündeki problemçözme becerilerinin gerçek hayat içerisine de entegre edilmesi sağlanmaktadır.

Masalterapisi aynı zamanda travma sonrası stres bozukluğu tanılarında dakullanılabilmektedir. Travma sonrasında bastırma duygusunun düzenlenmesi vedaha sağlıklı bir biçimde işlenmesi için masallardan destek alınmaktadır.

Masal Terapisi Eğitim İçeriğindeNeler Vardır?

Masalterapisi eğitim içeriklerinde kuramsal ve pratik eğitimler bulunmaktadır. Bueğitimlerin başlangıcında masalın tarihsel kökeni ve hangi alanlardakullanıldığı incelenerek, günümüzdeki kullanımları incelenmektedir.

Eğitimsüreçlerinin ikinci aşaması ise pratik seans uygulamalarının yapıldığı aşamaolarak bilinmektedir. Masalların incelenmesi, hangi tedavi alanlarında hangimasalların kullanılacağı uygulamalı olarak gösterilmektedir.

Masalterapisi eğitimi içerisinde aynı zamanda masallardaki toplumsal roller, altmesajlar da işlenerek danışanın bilinçaltı düzeyinde oluşan travmalarınsağlıklı bir biçimde çıkarılmasını sağlanmaktadır.

Masal Terapisi Eğitimini KimlerAlabilir?

Masalterapisi eğitimini almak isteyen kursiyerlerimizin; psikoloji, psikolojikdanışmanlık, aile danışmanlığı, psikiyatri gibi ruh bilimlerini inceleyenlisans programlarından mezun olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra okulöncesi öğretmenleri ya da sınıf öğretmenleri gibi eğitimcilerin de bu alandauzman olmaları mümkün olmaktadır.

Masalterapisi eğitim programımızdan eğitim sertifikası alabilmek için tüm eğitimaşamalarının başarılı bir şekilde tamamlanması ve ileri düzey masalterapistliği eğitimine katılmaya hak kazanılması gerekmektedir. Sertifikaalınmasının sonrasında Masal terapi uzmanıolarak yetkinlik kazanan kursiyerlerimizin kendi ofislerinde danışan görmeolanakları bulunmaktadır.


Blog Katgeorileri

  • Eğitimlerimiz
  • masal terapisi

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yoga Eğitmenliği Kursu

06/03/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Yoga eğitmenlik Eğitimi

04/02/2022 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Nlp Nedir Faydaları

04/11/2021 / Eğitimlerimiz

Detaylar

Salim Çavdar . 2021-09-30 13:10:40.603

P4C Eğitimi

Zeynep Akgül . 2021-06-28 15:04:55.813

Makyaj Eğitimi Kursları

. 2019-11-19 16:40:18.593

Doğum koçluğu eğitimi

Yükleniyor ...

Alışveriş Sepeti

Loading...
WhatsApp SEM Akademi ×
Merhaba, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?