Barista olmak,
sizin de hayallerinizi süslüyor mu? Cevabınız evet ise bu eğitime mutlaka
katılmalısınız. Kahve ağacının çekirdeğinden başlayan eğitim yolculuğu, en yeni
kahve çeşitlerine kadar uzanır. E-SEM
Akademi olarak barista olmak isteyenleri mükemmel bir eğitimle
buluşturuyoruz.
Barista(kahve hazırlama) eğitimi, baristalık yapmak isteyenlere yönelik
uygulanan bir programdır. Bu programda baristaların edinmesi gereken tüm
bilgiler anlatılır. Baristaların edinmesi gereken beceriler kazandırılır. Bunun
yanı sıra kullanılacak araç ve gereçler tanıtılır.
Kahve popülaritesinin
zirveye ulaştığı bu çağda, en güzel kahveleri hazırlayabilmek, müthiş iş
fırsatlarının kapılarını aralayabilir. Kahve ağacı ile başlayan yolculukta;
bardak türleri, köpürtme teknikleri ve latte art gibi çeşitli konular
anlatılır.
Üçüncü dalga kahvecilik uygulamalarının hiçbir yerde bulamayacağınız detayları da bu eğitimde işlenir. E-SEM Akademi tarafından verilecek sertifika ile ne denli kaliteli bir eğitim aldığınızı, iş başvuruları sırasında kanıtlayabilirsiniz.
Barista(kahve hazırlama) eğitiminin faydaları; deneyimli bir şekilde işe başlamak ve her
zaman rakiplerinizden bir adım önde olmaktır. Barista olmak isteyen binlerce
kişi arasından sıyrılmak için bu eğitimde aradığınız her şey vardır.
Edindiğiniz bilgileri, evinizde uygulayabilir ve yeteneklerinizi her yerde sergilemeye hazır hale gelebilirsiniz. Hiç kimsenin adını bile duymadığı uluslararası kahveler bile geniş bir bilgi dağarcığına sahip olursunuz. Hem Türkiye’de hem de yurt dışında kaliteli mekânlarda çalışma şansınız olur.
İş başvurularında barista(kahve
hazırlama) eğitiminin kullanımı, sizi her zaman bir adım öne çıkarır.
Eğitim sonunda size vereceğimiz sertifika ile iş başvurularında şansınız artar.
Barista eğitimi, kendi işletmesini kurmak isteyenler; kafe sahipleri için de
fayda sağlar. Kahve servisini daha görkemli hale getirmek için yola E-SEM Akademi ile çıkabilirsiniz.
Kahve yapımına meraklı ve bu işi meslek edinmek isteyen herkes bu eğitime katılabilir.
1) Barista Nedir?
Barista Tarihçesi test
Meslek Standartları
Barista Tanımı
Barista Görevleri ve Rolü
Barista Tarafından Kullanılabilecek Araç ve Gereçler
Barista Genel Bilgi, Beceri, Tutum ve Davranışları
Barista Kıyafetleri
2) Kahve Nedir?
a) Tarihçesi
b) Kahve Ağacı ve Çekirdek Türleri
c) Kahve Ağacının Yetiştirilmesi ve Hasadı
d) Kahve İşleme Metotları
e) Kahve Türleri ve Sınıflandırılması
f) 1. 2. Ve 3. Dalga kahvecilik.
3) Kahve Bar Nedir?
Kahve (Espresso) Bar Tarihçesi
Kahve (Espresso) Bar Tanımı ve Türleri
Kahve (Espresso) Bar Hizmet Kapasitesi
Kahve (Espresso) Bar Yiyecekleri ve Servisi
Kahve (Espresso) Bar Ön Hazırlıkları
4) Kahve (Espresso) Bar Alet ve Ekipmanları
a. Kahve (Espresso) Bar Alet ve Ekipmanlarının Tarihçesi ve Uygulama teknikleri
5) Bardaklar
Bardak Tarihçesi
Bardakların Niteliğine göre kullanım alanları
Cam, Seramik, Metal ve Diğer Bardak Çeşitleri
6) Espresso Makineleri
Manuel, Yarı Otomatik ve Tam Otomatik Makineler
Yarı Otomatik Makine Çalışma Prensipleri
Espresso Makinesi Seçimi ve Temizliği
7) Kahve Değirmeni
Espresso Değirmeni ve Türleri
Değirmen Kullanımı ve Temizliği
Değirmen Dozaj Ayarı
8) Espresso Yapım Mekanikleri
Espresso Nedir, Tarihçesi
Espresso Nasıl Yapılır?
Portefiltre kullanımı
Kahve öğütme ve tartma
Temp etme
Flashing
Portefiltre takımı
Espresso yapımı
9) Süt Köpürtme
Süt Nedir? Kahve için Doğru Süt Nasıl Seçilir?
Süt Köpürtme Metotları , Buhar Çubuğu Kullanımı ve Isı
Süt Bölme
Sütlü Kahve Köpükleri Farkları
10) Latte Art
Latte Art için gerekli malzemeler
Latte Art Manevraları
Süt Dökme Antremanları
11) 3. Dalga Kahvecilik Uygulamaları
Chemex , Hario V60
Aeropress
Syphon
Cold Brew
Moka Pot
12) Uluslararası Kahveler ve Yapımları
“Ben Bir Miksolojistim, Senin Süper Gücün Ne?”
Barmenlik Mesleğinin En İnce Detaylarıyla