Miksoloji eğitimi
ilk başta size yabancı gelebilir. Ancak eğer barmenlik, kokteyl içkiler
hazırlamak ve bunları yemeklerle en mükemmel şekilde eşleştirmek gibi konulara
merakınız varsa hemen bu eğitime katılmalısınız. E-SEM Akademi, miksoloji eğitimi ile size kokteyl sanatını öğretir.
Miksoloji eğitimi, kendi kokteyl tariflerinizi hazırlamak için
size yol gösterir. Farklı aromaları nasıl bir araya getireceğiniz; laktik asit
fermantasyon, hidrosol gibi farklı yöntemleri nasıl uygulayacağınız; bu eğitim
sırasında anlatılır. Ayrıca kokteyl ve yemekleri nasıl eşleştireceğiniz de bu
eğitimin konusudur.
Eğitim sırasında eşleşme dinamiklerinden bahsedilir. Ayrıca tat ve koku dengesinin nasıl olması gerektiğine değinilir. Temel tatlar, artırma, kesme ve zıtlama gibi uygulamalar anlatılır. Eğitim sonunda kendinize has tarifler ve eşleştirmelere yapabilecek beceriyi kazanabilirsiniz.
Miksoloji eğitiminin faydaları arasında barmenliği farklı bir sanata
dönüştürmek vardır. Sıradan kokteyllerden sıkılanlara kendi özel
karışımlarınızı hazırlayabilirsiniz. Ayrıca kokteyllerin yanına en özel
lezzetleri sunabilirsiniz.
Eğitim sonunda alacağınız sertifika ile Türkiye’nin hatta dünyanın en ünlü mutfaklarında çalışma şansınız olur. Profesyonel bir miksoloji uzmanı olmanız için gereken tüm bilgiler bu eğitimde vardır. Eğitim sonunda kariyeriniz için önemli bir kazanç sağlarsınız.
Miksoloji eğitiminin
kullanımı ile ünlü barlarda, restoranlarda, otellerde ve tatil beldelerinde
çalışabilirsiniz. Edindiğiniz bilgileri, kendi şovunuzu sergilemek için
kullanabilirsiniz. Evinize gelen konuklara özel içkiler hazırlayabilirsiniz.
Miksoloji eğitimi sayesinde sıradan bir barmenden çok daha
fazlası olursunuz. İşin sanatını öğrenerek kariyerinizde çok daha iyi yerlere
gelebilirsiniz. Alacağınız eğitim sayesinde kendi işletmeniz için de hizmet
verme şansınız vardır. Misafirlerinize özel şovlar yaparak belli bir günü özel
kokteyllere ayırabilirsiniz. E-SEM
Akademi olarak alanında uzman eğitmenimiz eşliğinde size bambaşka bir
dünyanın kapılarını aralıyoruz.
Barmenlik ve Kokteyl sanatına meraklı herkes katılabilir.
Miksoloji Eğitimi
Kokteyl Nedir? Tarihçesi
Miksoloji Nedir? Tarihçesi
5 Duyumuzla Kokteyl Yapım Sanatı
Kokteylde Tat Dengesi Nasıl Oluşturulur
5.Kokteyl İçerikleri – Şuruplar
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
6. Kokteyl İçerikleri – Asidite
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
7. Kokteyl İçerikleri – Buz
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
e) Buz Şekillendirme
8. Miksoloji – İnfüzyonlar
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
9. Miksoloji – Şeffaflaştırma
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
10. Miksoloji – Aromalandırma
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
11. Miksoloji – Laktik Asit Fermantasyon
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
12. Miksoloji – Hidrosol
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
13. Kokteyl ve Yemek Eşleşmesi
a) Eşleşme Dinamikleri
b) Aroma Yıldızı
c) Tat ve Koku Dengesi
d) Temel Tatlar
e) Artırma, Kesme, Zıtlama
Kahvelerin Dili Olsa
Barmenlik Mesleğinin En İnce Detaylarıyla