Barmenlik/Bartender
eğitiminde mesleğin inceliklerini öğretiyoruz. Kökeni Antik Yunan Dönemi’ne
ulaşan bu mesleği tüm incelikleriyle öğrenmek için E-SEM Akademi olarak düzenlediğimiz bu eğitime katılabilirsiniz. Bu
eğitim, sizi sıradan bir barmenden farklı kılarak mesleğinizde zirveye
çıkmanızı sağlar.
Barmenlik/Bartender
eğitimi, son derece kapsamlı bir eğitimdir. Mesleğin ilk
ortaya çıkışından bugüne değişimi ve gelişimi, bu eğitim sırasında anlatılır.
Aynı zamanda bartender olarak çalışan kişilerin görevlerinden tutun da nasıl
giyinmesi gerektiğine dair tüm bilgiler, bu eğitim sırasında verilir.
Eğitim kapsamında sadece alkollü içecekler hakkında
bilgi verilmez. Aynı zamanda bar yiyecekleri, servis ve hizmet sürecine de
değinilir. E-SEM Akademi kurumumuzda
bu eğitime katılanlar bira, rakı, şarap ve viski gibi içeceklerin tarihçesini
öğrenir. Bunların yapılışı ve türleri de kursiyerlere tek tek anlatılır.
Barmenlik/bartender eğitimin faydaları, her şeyden önce sıradan değil profesyonel bir
bartender olmak ve işinizde en iyisi olmaktır. Karşınıza çıkabilecek her türlü
içecek, aperatif ve dijestif hakkında bilgi edinerek işinizi en iyi şekilde
yapabilirsiniz.
Eğitim sırasında size
tüm bilgiler, tarihçesiyle beraber verilir. Böylece hazırladığınız
içeceği, tüm incelikleri ile yakından
tanırsınız. Eğitimde size alkolsüz içecekler de anlatılır. Bu da farklı
firmalarda çalışma şansınızı artırır.
Barmenlik/Bartender
eğitiminin kullanımı son derece geniştir. En kaliteli barlarda çalışabilir
ve aranan bir barmen olabilirsiniz. Eğitim sırasında edindiğiniz bilgilerle
kendi kokteyl tariflerinizi oluşturabilir ve çevrenize en güzel gösterilerinizi
sergileyebilirsiniz.
Barmenlik/Bartender eğitimi özellikle yazlık mekânlarda
çalışmak isteyenler tarafından tercih edilebilir. Antalya, Bodrum gibi farklı
yerlerde en lüks mekânlarda çalışabilir ya da kendi şehrinizin popüler
mekânlarında ünlü bir barmen olarak tanınır hale gelebilirsiniz.
Bartender ve Kokteyl sanatı ile ilgilenen herkes katılabilir.
1) Bartender Nedir?
a) Bartender Tarihçesi
b) Meslek Standartları
c) Bartender Tanımı
d) Bartender Görevleri ve Rolü
e) Bartender Tarafından Kullanılabilecek Araç ve Gereçler
f) Bartender Genel Bilgi, Beceri, Tutum ve Davranışları
g) Bartender Kıyafetleri
2) Bar Nedir?
a) Bar Tarihçesi
b) Bar Tanımı ve Türleri
c) Bar Hizmet Kapasitesi
d) Bar Yiyecekleri ve Servisi
e) Bar Ön Hazırlıkları
3) Bar Alet ve Ekipmanları
a) Bar Alet ve Ekipmanlarının Tarihçesi ve Uygulama teknikleri
4) Bardaklar
a) Bardak Tarihçesi
b) Bardakların Niteliğine göre kullanım alanları
c) Cam, Seramik, Metal ve Diğer Bardak Çeşitleri
5) İçecek
a) İçecek Nedir?
b) Alkollü ve Alkolsüz İçecekler
6) Alkolsüz İçecekler
a) Alkolsüz İçecek Türleri
b) Alkolsüz İçecek Kullanım Alanları
c) Alkolsüz İçecek Yapımları
7) Alkollü İçecekler
a) Alkol Nedir?
b) Alkol Nasıl Elde Edilir?
c) Alkol ve İnsan İlişkisi
d) Alkollü İçecek Türleri
e) Alkollü İçecek Kullanım Alanları
8) Damıtık İçecekler - Votka
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
9) Damıtık İçecekler - Cin
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
10) Damıtık İçecekler – Tekila ve Mezcal
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
11) Damıtık İçecekler – Rom ve Kaşasa
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
12) Damıtık İçecekler – Viski (2 veya 3 video)
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
13) Damıtık İçecekler – Brendi ve Konyak
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
14) Damıtık İçecekler - Rakı
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
15) Fermente İçecekler – Bira (2 veya 3 video)
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
16) Fermente İçecekler – Şarap (3 veya 4 video)
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
17) Diğer İçecekler – Likörler
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
18) Diğer İçecekler – Aperatif ve Dijestif
a) Tarihçesi
b) Yapılışı
c) Türleri
d) Kullanım Alanları ve Şekilleri
19) Kokteyl Yapım Sanatı ve Miksoloji
a) Kokteyl Tarihçesi
b) Kokteyl Sınıflandırılması
c) Kokteyl Türleri
20) Kokteyl Yapım Şekilleri ve Mekanikleri a) Terminoloji
b) Methodoloji
21) Uluslararası Klasik Kokteyller
a) Yapılışları
“Ben Bir Miksolojistim, Senin Süper Gücün Ne?”
Kahvelerin Dili Olsa